!Це просто смакота. Взимку з’їли все, що зачиняли. Скільки не закрий – все одно мало. Ділюсь рецептом у коментарі

Це просто смакота. Зимою з’їли все, що зачиняли. Скільки не закрий

Домашні помідори на зиму, які я готовлю щосезону, чудові на смак і красиві на вигляд, ідеальні для домашніх заготовок. Їх так легко приготувати, що це стає моїм щорічним ритуалом.

Ось як я це роблю:

Спочатку вибираю щільні, січні помідори, особливо підходить сорт «вершка». Обов’язково використовую часник місцевого виробництва; одного разу придбань китайський чеснок зеленів, хоча на смак це не вплинуло.

У шкірну стерилізовану банку додаю по чайній ложці 70% оцтової кислоти. Експериментувала з 9% уксутом та лимонною кислотою, але з есенцією простіше і результат завжди відмінний.

Тщательно промиваю помідори гарячою водою, роблю маленькі проколи біля основи, щоб уникнути тріщин.

Банки заздалегідь готовлю «холодним методом» — промиваю гарячою водою з содою, додаю трохи уксу, струшу та перевертаю для стерилізації кришок.

Помідори укладаю в банки якомога щільніше, заливаю кропом, чекаючи, поки банка не прогріється, щоб не луснула.

Часник натираю на великій терці для привабливішого вигляду або подрібнюю блендером.

Маринад готовлю просто: у воді розчиняю сіль та цукор, доводжу до кипіння.

Воду зі банок стежу, додаю чеснок і заливаю готовим маринадом до верху.

Банки закачую, перевертаю і тепло загортаю для повільного охолодження. Ці помідори зберігатимуться при кімнатній температурі.

Такі помідори “у снігу” пропадають дуже швидко, особливо якщо подавати їх до звичайної домашньої їжі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.