Поділитися на Facebook
Поділитися у Pinterest
Поділитися у ВК
Поділитись у ОК
Поділитись у Google Plus
Я щороку консервую цей чудовий салат, який чудово в шафі зберігається при кімнатній темпері. Рецепт перевірень часом, і шкірна порція виявляється надзвичайно смачною!
Підготовка овочів:
Огірки: Беру кілограм огірків і нарізаю їх кружальцями чи півкругами за допомогою фігурного ножа. Підійдуть як дрібні, так і перерослі плоди.
Морква: морква 300 гр. ріжу кружальцями. Можна також на тертці натерти для моркви корейської чи звичайної крупної тертці.
Цибуля: 300 г цибулі ріжу півкільцями або чвертькільцями. Ви можете використовувати звичайний або червоний лук залежно від ваших уподобань.
Помідори: Кілограм помідорів нарізаю на четверті. Вибираю щільні та міцні плоди, щоб вони добре зберігали форму у салаті.
Капуста: 300 г капусти хист тонкою соломкою.
Болгарський перець: 300 г перцю очищаю від насіння та нарізаю соломкою.
Приправи та заправлення:
Кріп: Додаю зонтики молоді кропу, дрібно нарізані для аромату.
Сіль та цукор: У салат додаю 2 столові ложки солі з гіркою та 100 г цукру.
Олія та уксус: Вливаю 150 мл олії вирощує без запаху і 1 столову ложку 70% оцтової есенції.
Маринування:
Усі компоненти добре перемішую, щоби сахар та сіль розчинилися.
Накриваю салат харчовою плівкою та залишаю на 2-3 години за кімнатної температури, щоб овочі пустили сік.
Консервація:
Після маринування перемішую овочі та перекладаю їх у стерилізовані літрові банки, утрамбовую, щоб укласти якнайбільше овочів.
Зверху заливаю маринад, що залишився.
Банки закриваю, стерилізую у киплячій воді 25 хвилин, потім загортаю кришками, перевертаю та загортаю одеялом до повного остигання.
Цей салат не тільки смачний та ароматний, але й дуже гарний на вигляд. Приготовлена кількість зазвичай становить чотири літрові банки.