Якщо ви ще не пробували його готувати, рекомендую спробувати! Рецепт досить простий, а результат вражає своїм смаком.
Як приготувати соус із базиліком?
Взяти помідори, болгарський перець та лук та подрібнити їх за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку.
Додати в овочеву суміш сіль та сахар, добре перемішати. Поставити на середній вогонь та довести до кипіння. Варити на повільному вогні 30-35 хвилин.
Відокремити листя базиліка від твердих стебел і дрібно нарізати. Кріп та петрушку також дрібно нарізати.
До закусаного соусу додати коріандр, мелений чорний перець, подрібнений часник, нарізаний базилік, кріп і петрушку. Перемішати та варити ще 10 хвилин.
Наприкінці варіння ввести в соус олію та уксус.
Готовий соус акуратно розлити за попередньо стерилізованими банками та закрити стерилізованими кришками.
Соус відмінно зберігається в прохолодному місці протягом усієї зими, подарувавши вам літній аромат свіжих трав та овочів у холодні місяці.
Спробуйте цей рецепт, і він обов’язково стане одним із ваших фаворитів на кухні. Не забудьте поділитися своїми враженнями у коментарях на каналі!