Я давно вже не купую молоко у магазині, але за допомогою цього методу сметану можна зробити навіть із магазинного, жирність якого від 3,5 до 4,5%. Що також має значення.
Готувати сметану потрібно за допомогою водяної лазні, а це простіше нема куди. На дно каструлі покладіть махровий рушник, помістіть на нього літрову баночку, налийте в неї молоко.
Наповнити кастрюлю водою, банка з молоком повинна бути повністю покрита водою. Помістити каструльку на плиту.
Хай вода закипити і молоко має прогрітися теж, майже закипіти, але не кипіти.
Після цього витягніть банку з молоком з|із| каструлі і остудіть. Просто залиште остигати його на кухні.
Тепер лише додаємо закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока вистачить дві-три великі ложки.
Потрібно перемішати, закрити кришкою і залишити повністю остигати.
Далі процідіть сметану, використовуючи марлю. У результаті у вас вийде найсмачніша сметанка, приготовлена вдома!
Таку зараз у магазині не купити. Вона схожа на ту, що готують бабусі біля сел.