!Консервована квасоля на зиму: рецепт, який має знати кожна господиня. Ділюся рецептом в коментарях

Консервована квасоля на зиму: рецепт, який має знати кожна господиня

Квасоля – це не тільки смачний, але і поживний продукт, багатий на вітаміни і мінерали. Вона надасть будь-якому гарніру особливий смак і принесе неоціненну користь вашому організму. Хоча більшість людей купують консервовану квасолю в магазинах, її можна легко заготовити в домашніх умовах. Рекомендуємо вам скуштувати цей простий та корисний рецепт, щоб забезпечити себе запасом смачної квасолі на зиму.

Підготовка квасолі :

Добре квасолю промийте і у воді замочіть на 9-10 годин або на ніч.

Вранці воду злийте і знову квасолю промийте.

Варіння квасолі :

Помістіть в каструлю квасолю, залийте водою і на плиту поставте.

Доведіть до кипіння і зніміть піну, якщо вона утвориться. Варіть 10-15 хвилин на слабкому вогні.

Злийте воду, квасолю залийте свіжою водою і знову на плиту поставте.

Приготування :

Коли закипить вода, додайте в квасолю сіль 2 столові ложки і цукор 2 столові ложки. Перемішайте і на повільному вогні варіть до готовності, стежачи за тим, щоб квасоля залишилася цілою і не розварилася.

Підготовка банок :

Поки вариться квасоля, вимийте та простерилізуйте банки півлітрові. Для 1 кг квасолі 6 банок буде потрібно, і трохи квасолі залишиться для поточного використання.

Приготування розсолу :

Налийте в сотейник води 1,25 літра, додайте сіль 2,5 стола ложки і цукор 2,5 стола ложки. Доведіть до кипіння.

Консервування :

У кожну стерилізовану банку додайте приблизно 1⁄4 ч. ложки кислоти лимонної.

Викладіть квасолю готову в банки шумівкою, видаливши зайву рідину.

Залийте розсолом киплячою квасолею і закрутіть кришками. Переверніть банки і чимось теплим накрийте, щоб вони повільно остигали.

Цей простий рецепт дозволить вам насолоджуватися смачною та корисною квасолею у будь-яку пору року. Просто відкрийте банку і додайте квасолю в суп або салат для швидкої та поживної страви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.