Такі котлети їдять прямо зі сковорідки: є невеличка хитрість, завдяки якій вони завжди соковиті.

Такі котлети у нас з’їдаються прямо зі сковороди: є маленька хитрість, завдяки якій вони виходять завжди соковитими.

 

Щоразу, коли в мене чекає сімейний свято, гості просять приготувати їм ось ці чудові котлети. Секрет їхньої соковитості в одній невеликій хитрощі, яку я розкрию вам у процесі приготування. Робитися вони з будь-якого типу м’ясного фаршу та завжди виходять на ура. Вони так швидко зникають зі столу, що іноді навіть не встигаю накрити!

Ось як я їх готовлю:

Спочатку беру білий хліб, зрізаю кірки. Шкірки залишаю для сухарів, а м’якуш замочую у молоці.

Тим часом готовий лук: на 500 г фаршу візьміть приблизно 100 г цибулі. Цибулю подрібнюю в блендері разом з 2-3 дольками чесноку, бо мій малюк не любить відчувати кусочки цибулі в їжі.

Хліб віджимаю від зайвої рідини, додаю в блендер і перетворюю на пасту.

Цю суміш додаю у фарш, курячий у моїй нагоді, кладу ложку сметани, розбиваю туди яйця, солю, перчу і, якщо хочете, додаю улюблені спеції. Все ретельно перемішую. Консистенція виходить досить м’якою.

Тепер важливий момент, який робить котлети особливо соковитими – додаю заморожену олію, натерте на великій тертці. Це моя маленька хитрість.

Поки розігрівається сковорода, формую котлети. На ладоню кладу столову ложку фаршу, обвалю його в сухарях і надаю форму котлеті.

Обжарюю на сковороді до золотистої коринки зі шкірного боку на помірному вогні близько 4 хвилин. Не використовую кришку, щоби котлети добре просмажилися.

Готові котлети викладаю на паперовий рушник, щоб забрати лишній жир.

Виходять неймовірно апетитні та сокові котлети, які чудово доповнюють будь-який обід чи ужин.

Не забудьте поділитися у коментарях, як вам рецепт, або розповісти про свої секрети виготовлення ідеальних котлет. З нетерпінням чекаю на ваші історії!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.