Смаженка.
Рецепт картопляних пирогів
Для приготування тесту:
- У миску з кефіром розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукор, збиваємо виночком.
- Вливаємо олію, муку просіюємо, з розпушувачем змішану.
- Замішуємо не липке та еластичне тісто, пакуємо його в целофановий пакет і на 15 хвилин залишаємо в теплі.
Для начинки:
- Нарізаємо луковицю маленькими дольками та на сковороді обсмажуємо до золотистого кольору.
- Картопля в пюре перетворюємо, змішуємо з обжареним луком і нарізаним кропом, додаємо сіль за смаком.
Формування та змаження пирогів
Тісто на 14 частин ділимо та формуємо невеликі кульки.
Шкіряний кульку розкочуємо в корж тонкою качалкою.
У кожний коржик викладаємо начинку, запечатуємо у формі трикутника.
На сковороді з розігрітою олією обсмажуємо пироги з обох боків до золотистої корочки на середньому вогні.
Універсальне тесто
Це тісто на кефірі підходить не тільки для картопляної начинки, а й для м’ясної, грибної чи яєчної. Простий спосіб приготувати багато смачних пиріжків на будь-який смак!
Смачного!