Яйце, кефір і 10 хвилин часу. Пиріжки з картоплею, яйцем та цибулею.

Яйце, кефір та 10 хвилин години. Тистечка з картоплею, яйцем та луком. Чоловік за обидві щоки уплітає

Смаженка.

Рецепт картопляних пирогів

Для приготування тесту:

  1. У миску з кефіром розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукор, збиваємо виночком.
  2. Вливаємо олію, муку просіюємо, з розпушувачем змішану.
  3. Замішуємо не липке та еластичне тісто, пакуємо його в целофановий пакет і на 15 хвилин залишаємо в теплі.

Для начинки:

  1. Нарізаємо луковицю маленькими дольками та на сковороді обсмажуємо до золотистого кольору.
  2. Картопля в пюре перетворюємо, змішуємо з обжареним луком і нарізаним кропом, додаємо сіль за смаком.

Формування та змаження пирогів

Тісто на 14 частин ділимо та формуємо невеликі кульки.

Шкіряний кульку розкочуємо в корж тонкою качалкою.

У кожний коржик викладаємо начинку, запечатуємо у формі трикутника.

На сковороді з розігрітою олією обсмажуємо пироги з обох боків до золотистої корочки на середньому вогні.

Універсальне тесто

Це тісто на кефірі підходить не тільки для картопляної начинки, а й для м’ясної, грибної чи яєчної. Простий спосіб приготувати багато смачних пиріжків на будь-який смак!

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.