Випікання у формі улитки багатьом пекарям значно полегшує життя. Вона не така трудомістка, як приготування деяких булочок і пирогів, і майже завжди виходить ароматною та пишною.
Різноманітність начинок
Здобну улитку можна готувати з безліччю начинок. Однією з найбільш затребуваних – кремова начинка, такі улики відомі як синнабоні. Мода на улитки прийшла з Франції, де пекарі з тестом експериментували, прагнучи оригінальної подачі створити простий булочки.
Готуємо равлик будинку
Тісто: У ємність із теплою водою і молоком додаємо сіль, перемішуємо. Поступово просіюємо в суміш муку та розпушувач, потім замішуємо тісто.
Колобки: Ділимо тісто на чотири рівні частини, колобки формуємо. Забираємо їх у целофан і на 10 хвилин залишаємо.
Начинка: Шинкуємо лук тонким пір’ям, м’ясо – на маленькі кусочки. З’єднуємо цибулю з м’ясом, до смаку перчимо і солимо, перемішуємо.
Розкочування: Кожен колобок тесту розкочуємо в тонкий пласт, посипаючи поверхню мукою.
Змащування: Розтоплюємо вершкове масло та змащуємо їм усі пласти тесту.
Викладаємо начинку на тісто і повертаємо його в рулети .
Створення улиток: З рулетів формуємо улитки, на лист викладаємо їх, застелені пергаментом. Накриваємо харчовою плівкою та на 20 хвилин залишаємо.
Надання форми: Придавлюємо улитки качалкою, щоб зробити їх плоскішими.
Змащування та випічка: улитки змащуємо сумішшю молока та жовтка. Випікаємо при 180 градусах протягом 40 хвилин.
В результаті отримуємо просте і смачне м’ясо з тесту, яке може замінити звичайні пироги.