Огірочки виходять гострими, хрусткими та в томатній заливці. Це неймовірно смачна заготівля та закінчується взимку досить швидко.
Ретельно миємо огірки і замочуємо їх у воді мінімум на годину, але на дві краще, щоб вони стали твердими і хрусткими. Нарізаємо 2,5 кг огірків кружальцями.
Перекладаємо огірки нарізані у таз для варіння.
Один кілограм помідорів ріжемо на шматочки і подрібнюємо в м’ясорубці або блендері до пюре.
Виливаємо подрібнені помідори у таз до огірків.
Очищаємо 150 г часнику і пропускаємо його через прес або дрібно нарізаємо ножем.
Додаємо 2 столові ложки солі без гірки, 1/2 склянки цукру та виливаємо 125 мл 9% оцту.
Додаємо чайну ложку суміші перців горошком та столову ложку хмелі-сунелі.
Все ретельно перемішуємо. Ставимо таз на вогонь сильний і до кипіння доводимо. Потім додаємо півсклянки олії.
Коли закипить, вогонь зменшуємо та варимо огірки 15 хвилин, помішуючи періодично. Огірки повинні змінити колір на оливковий.
Вимикаємо вогонь і чисті стерилізовані банки розкладаємо огірки.
Цю заготівлю можна пробувати вже наступного дня, але взимку вона стає ще смачнішою. Це один із найулюбленіших і найсмачніших рецептів. Мені подобається їхній кисло-солодкий смак із дотепом, який відмінно поєднується з будь-яким м’ясом.
Закриваємо кришками банки, перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати під ковдрою.
Огірочки дуже хрусткими виходять, смачними та помірно гострими. Такі банки добре зберігаються при кімнатній температурі. З цієї кількості огірків у мене вийшло п’ять 500-грамових банок. Огірки з’їдаються моментально, так що закривайте відразу більше!
Як вам цей рецепт? А як ви заготовляєте огірки на зиму? Чекаю на ваші коментарі!