Чому не можна їсти старий мед і як дізнатися, що він зіпсувався

Мед є продуктом із фактично необмеженим терміном зберігання, проте згодом він може змінювати свій колір та текстуру. Схильність до затвердіння та кристалізації залежить від типу меду.

Наприклад, мед із соняшника густіє вже через місяць після упаковки. З потемнінням меду зменшуються його корисні властивості. Скільки мед може зберігатися у банку, залежить від його виду, обсягу упаковки та умов зберігання.

Якщо мед покрився плівкою, набув неприємного аромату або кислого смаку, це означає, що він почав бродити. Такий мед можна використовувати в кулінарії, наприклад, для випікання. Якщо мед загуснув, його можна зробити знову рідким, розчинивши на водяній бані або гарячій воді, після чого він знову стає придатним до вживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.