!Кабачки по-грузинськи: гостренькі, хрусткі, запашні. Приготувала 15 банок, але цього мало.

Кабачки по-грузинськи: гостренькі, хрусткі, запашні. Приготувала 15 банок, але цього виявилося замало

Коли у нас надміру виявилися кабачки, згадався старий рецепт кабачків по-грузинськи від Ніни Пилипівни. Ця заготівля вигідно замінює лечо та інші овочеві консервації, а за смаком виходить дуже остро та ароматно, з нотками солодощі та кислоти, на кшталт кавказької кулінарії. За цим рецептом закрила 15 банок.

Кабачки ретельно миємо, чистимо і ріжемо на дольки середнього розміру. Якщо використовуєте цукіні, то їх можна не чистити, оскільки шкірка у них тонка і робить скибочки більш щільними та хрусткими.

Цибулю нарізаємо півкільцями, солодкий перець – соломкою.

Змішуємо всі підготовлені овочі, додаємо сіль, 50 мл уксуса та дрібку чорного перцю. Все ретельно перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин для маринування.

З загальної кількості інгредієнтів для маринаду прибираємо оцет та сіль.

Соус готуємо з томатного соку або густого томатного соусу, розведеного до необхідної консистенції. Доводимо до кипіння з додаванням цукру, солі, чорного та червоного перцю, гвоздики, меленого коріандру, потім вливаємо олію та уксус, і кип’ятимо ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

У киплячий соус опускаємо овочеву нарізку, яка має проваритись близько 5 хвилин. Щойно овочі почнуть опускатися на дно, вони готові до консервації.

Важливо не переварити овочі, щоб кабачки та перці зберегли свій хруст та смак.

Закриваємо овочі у стерилізовані банки, накриваємо стерилізованими кришками, перевертаємо та укутуємо в тепле одеяло або рушник для збереження тепла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.