Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом тесту для пиріжків, який я особливо люблю, а також двома варіантами начинок. Принадність цього тесту в тому, що його не потрібно довго чекати, його можна використовувати відразу після замісу. Пиріжки з нього виходять особливо пишними та смачними, секрет криється у використанні гарячої кип’яченої води.
Для тесту візьмемо миску, додамо туди 3 столові ложки муки, трохи сахару та солі, влийте масло, все ретельно перемішайте.
Потім у муку вливаємо кроп, ретельно заварюємо вміст, перемішуючи до отримання однорідної маси, і залишаємо охолонути до 40 градусів.
Тепер приступимо до приготування опари: змішайте в мисці іншу теплу воду з дріжджами, я волію використовувати свіжі, добре перемішайте до розчинення дріжджів.
Як тільки на поверхні з’явиться піна, з’єднайте дріжджову суміш із заварною основою та перемішайте.
Після цього поступово додаємо просіяну муку і починаємо тісто замішувати, спочатку в мисці, а потім вимішуємо його на столі руками.
Тісто повинно залишатися м’яким, щоб воно не стало твердим, руки та робочу поверхню необхідно змастити олією.
Коли тісто буде готове, можна трохи відпочити, накривши його мискою на 5-10 хвилин.
Поки тісто відпочиває, підготуємо начинки. Бажано заготовити їх наперед, бо тісто готується дуже швидко.
Начинка «Яблучна»:
Очистіть яблука від шкірки, натріть на дрібній тертці.
Перемістіть яблука на сковороду, додайте|добавляйте| лимонний сік до смаку, перемішайте, накрийте кришкою і до готовності тушкуйте близько 5-7 хвилин|мінути|.
Потім додайте|добавляйте| сахар, ванілін за смаком і трохи вершкового масла|мастила|, продовжуйте готувати до випаровування рідини. За бажанням можна подрібнити масу блендером.
Зніміть сковороду з вогню і дайте начинці охолонути.
Начинка «Сірна»:
Адигейський сир наріжте кусочками, розітріть вилкою до стану зерен, підсоліть до смаку. За бажанням додайте нарізаний зелений лук або іншу зелень.
Ці начинки надзвичайно смачні, особливо рекомендую спробувати.
Після того, як начинка і тісто готові, формую пиріжки та приступаю до їх змаження.
Обжарюю пирожки на сковороді біля великої кількості олії на медленному вогні до золотистого кольору.
Потім викладаю їх на паперовий рушник, щоб забрати надлишки жиру.