Як добре, що в наші дні пироги стали простішими у приготуванні та їхнє значення в кулінарії вже не таке революційне. Ось покроковий рецепт простого ягідного пирога.
Спочатку збиваємо у глибокій мисці яйця з сахаром та силлю до повного розчинення сахарних кристалів. Додаємо молоко та олію, добре перемішуємо всі інгредієнти.
Після цього всипаємо муку, попередньо змішану з ванільним сахаром та розпушувачем, і замішуємо м’яке тісто. У тісто додаємо ягоди та акуратно їх розподіляємо.
Далі вистилаємо форму для випікання папером для випічки, виливаємо тісто і розрівнюємо його дном форми. В окремій мисці змішуємо олію з мукою і сахаром, щоб вийшла крошка.
Цю вершкову крихту рівномірно розсипаємо зверху на тісто.
Випікаємо пиріг у духовці за температури 180 градусів протягом 35 хвилин.
Після закінчення години ягоди опустяться на дно, а зверху утворюється рум’яна крихта корочка.
Виходити дуже смачний вершково-ягідний пиріг із хрусткою скоринкою.