!Просто тануть у роті. Бездоганні налистники без борошна, які так готувала моя бабуся.

Просто танути біля рота. Бездоганні налистники без муки, які так готувала моя бабуся.

Ці налистники просто тануть мовою, як готувала їхня моя бабуся, використовуючи духовку.

Для початку збиваємо міксером 5 яєць із сахаром до однорідності. Поступово додаємо крахмаль, не перестаючи заважати, щоб уникнути утворення грудочок. Після цього вливаємо молоко кімнатної температури та додаємо олію. Тщательно перемішуємо всю суміш і залишаємо на 15 хвилин, щоби вона трохи настоялася.

Сковороду змащуємо олією. Виливаємо трохи тесту, рівномірно розподіляючи його на всій поверхні сковороди. Обсмажуємо млинці з одного боку до готовності. Приготовані млинці викладаємо на тарілку. З запропонованої порції тесту вийде приблизно 25 млинців.

Для начинки потрібно сир розім’яти із сахаром та одним яйцем. Додати мак або зюм на смак, добре все перемішати.

На кожний блинець кладемо сирну начинку. Загортаємо їх у вигляді конвертика або рулетика і укладаємо в кастрюлю, казан або горщик, промазуючи кожну кулю сметаною та розтопленим вершковим маслом. Відправляємо блюдо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Після того, як страва приготується, виймаємо її з духовки, даємо трохи охолонути та подаємо на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.