Смажені пиріжки на кефірі за 30 хвилин: робити легше легені, а випічка – як пух.

Змажені пиріжки на кефірі за 30 хвилин: робити легше легені, а випічка

 

Любите побалувати собі домашніми пирожками, але не хочете поробитися з тестом? Моя сестра жартує: “Готувати тісто дріжджове простіше простого – береш гаманець і йдеш до найближчої пекарні”. Звичайно, це теж варіант, але навіть після покупки тесту доведеться чекати на його вистоювання. А якщо зробити пиріжки на кефірі, то чекати не потрібно, і результат вражає! М’які, ніжні, повітряні пиріжки з будь-якою начинкою – просто смакота. Для тих, хто цінує смачну, швидку та змажену випічку, цей рецепт буде знахідкою.

Як зробити тесто?

Дуже просто. Для приготування тесту на півлітра кефіру (краще брати продукт із високою жирністю, знежирений кефір не підійде) потрібно:

Секрет пишноти пиріжків

Секрет криється в підігрітому кефірі. Перед тим як замішувати тісто, нагрійте кефір до помірно гарячої температури в мікрохвильовій печі (пари хвилин буде достатньо). Після цього додайте до нього розпушувач. Поява пінки підкаже, що процес триває успішно.

У підігрітий кефір додайте сіль, цукор, яйця та масло. Добре перемішайте, можна використовувати міксер. Останнім компонентом додайте муку, як було зазначено, частинами. Місіть тісто руками доти, доки воно не перестане прилипати до ладонь. Потім накрийте його харчовою плівкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб тісто відпочило.

Формування та приготування пиріжків

Після того, як тісто відпочило, можна приступати до формування пиріжків. Вибирайте начинку на свій смак – солодке повидло, сир, м’ясо чи гриби з капустою. Можна приготувати заздалегідь начинку, щоб процес приготування був ще швидшим.

Напівфабрикати обжаруйте у фритюрі з двох боків до золотистої корочки. Готові пиріжки викладайте на тарілку, вкриту паперовими салфетками, щоб увібрала лишню олію.

Зовіть своїх домашніх на чай – такі пиріжки точно сподобаються всім!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.