!Квашені помідори з часником: 2 рецепти, які всі так шукають.

Квашені помідори з часником: 2 рецепти, які всі так шукають

Томатний сезон у самому розпалі. Саме зараз варто приготувати смачну та гостру страву – квашені помідори. Такі помідори готуються та вживаються дуже швидко.

Пропонуємо ознайомитися з двома чудовими рецептами квашених помідорів, які обов’язково варто скуштувати.

Рецепт 1. Квашені помідори з часником

Інгредієнти:

  • свіжі помідори 1,5-2 кг;
  • Зелень петрушки 1 пучок;
  • Часник 3-4 зубчики;
  • Лист смородини чорної 2-3 шт.;
  • Листя вишні 2-3 шт.;
  • Зонтик кропу 1 шт.;
  • Сіль 1 склянка;
  • Фільтрована вода 1-1,5л.

Як приготувати:

Добре промийте помідори та видалити стеблинки. Промити зелень, а часник нарізати дольками.

На дно емальованої каструлі або відра покласти трохи петрушки, листя вишні та смородини, подрібнений часник, зонтик кропу, потім зверху викласти помідори.

Потім розчинити 1 склянку солі 1-1,5 л. води та залити цим розсолом помідори з травами. Покрити їх кришкою, менше за розміром каструлі або відра, і поставити згори вантаж, щоб овочі не спливали.

Поставити кастрюлю з помідорами в холодне темне місце на 2-3 тижні. Через зазначений період квашені помідори будуть готові до вживання.

Такі помідори виходять особливо смачними, соковитими, гострими та ароматними.

Інгредієнти:

  • свіжі помідори 2 кг;
  • Зелень петрушки 2-3 пучки;
  • Зелень та зонтики кропу;
  • Селера 2 пучки;
  • Лук 3 шт.;
  • Часник 3 голівки;
  • Корінь хрону 3 шт.;
  • Листя смородини, вишні, малини, хрону по 3-4 шт.;
  • Тархун;
  • Сіль 1 ст. л.;
  • Лавровий лист 1 шт.;
  • Чорний перець горошком 4 шт.;
  • Запашний перець горошком 3 шт.;
  • Бутоні гвоздики 2 шт.

Як приготувати:

Спершу кастрюлю з водою поставити на плиту та довести до кипіння. У киплячу воду додати сіль – на 1 л. води 1 ст. л., запашний та чорний перець горошком, гвоздику та лавровий лист.

Потім накрити кастрюлю кришкою і дати розсолу закипіти ще 2-3 хв., потім вимкнути плиту і дати охолонути розсолу. Далі, на дно ємності викласти чеснок та зелень, потім промиті помідори без стебел.

Наступна куля – зелень і чеснок, потім знову помідори і так кулями до кінця. Помідори залити охолодженим розсолом, зверху покрити марлею, складеною в кілька шарів.

На марлю поставити тарілку або кришку відповідного розміру та вантаж у вигляді трилітрової банки з водою. Через 2-3 дні вантаж замінити на легший, наприклад, півторалітрову банку та залишити помідори на 5-7 днів.

Після цього розсіл стане мутним, і тоді потрібно перенести кастрюлю з помідорами у льох або на балкон ще на 3-4 тижні. Приблизно через місяць квашені помідори будуть готові до вживання.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.