! Варення “Трихвилинка”: мало цукру, мало метушні і густе, як конфітюр. Найсмачніше варення. Ділюсь рецептом у коментарі👇👇👇

Варення “Трихвилинка”: мало сахару, мало метушні і густе, як конфітюр. Найсмачніше варення

Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт варення «Трихвилинка». Це варення готується швидко, буквально за кілька хвилин, зберігаючи максимум корисних вітамінів.

Підготовка ягід :

Малина та ожина злегка подрібнюються. Якщо вам подобається однорідне варення без шматочків, можна використати понурювальний блендер.

Якщо заморожена чорна смородина, пересипте її в кастрюлю та нагрівайте до м’якості, потім також злегка подрібніть.

Підготовка желфіксу :

Для кожної із трьох пачок желфіксу додайте по 2 ст. цукру (всього 6 ст. л.) і добре перемішайте. Це цукор із загальної кількості, вказаної в рецепті.

Змішування інгредієнтів :

З’єднайте всі ягоди біля каструлі. Якщо свіжі ягоди, не нагрівайте їх заздалегідь. Додайте до них желфікс з сахаром і кількість залишеного цукру.

Перемішайте та доведіть до кипіння. Поки нагрівається суміш, великі шматочки ягід додатково можна подрібнити.

Приготування варення :

Коли суміш закипити, почніть додавати цукор частинами, щоб було легше перемішувати. На 3 кг ягід я вношу 1,5 кг цукру.

Знову доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рівно 3 хвилини, не забуваючи періодично помішувати.

Консервування :

Варення розлийте по сухих і чистих стерилізованих банках і щільно закрутіть кришками.

Залишіть на столі банки до повного охолодження, після заберіть у місце зберігання.

Таким чином можна готувати варення не лише із суміші ягід, але й з будь-якого одного виду ягід чи фруктів.

Переваги желфіксу:

Желфікс – це желююча речовина рослинного походження, яка дозволяє скоротити годину варення. Завдяки йому варення зберігає натуральні смакові якості та кольори фруктів та ягід, а також чудово зберігається кілька років.

Спробуйте цей рецепт, якщо ви ще не варили варення із желфіксом. Воно виходить густим, ароматним та дуже смачним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.