Закуска – просто знахідка! Сьогодні готуємо рулет із кабачків. Цей рулет можна використовувати як основу для різних начинок. Я роблю з грибами, помідорами, фаршем, морквою – головне не боятися експериментувати, адже рецепт перевірень та відмінний. Завжди виходити смачно, просто та ситно.
Спосіб приготування:
Беремо 2 кабачки молодих, хвостики видаляємо та натираємо на терці великої.
Перекладаємо натерті кабачки в миску, солимо їх і залишаємо на 10-15 хвилин.
У цей час готуємо тісто. У миску 3 яйця вбиваємо, додаємо сіль та мелений чорний перець за смаком, злегка віночком збиваємо. Потім додаємо сметани 2 столові ложки і перемішуємо.
Через 10 хвилин кабачки віджимаємо від лишнього соку і додаємо їх у суміш яєчну.
Сьогодні роблю рулет тільки з кабачків, але можна замінити один шинок на баклажан – теж вийде дуже смачно.
Додаємо 4 ложки столу муки та замішуємо тісто. Іноді додаю 5 ложок, орієнтуйтесь на консистенцію тесту.
Випікаємо рулет на листі розміром 30х40 см. Застилаємо його папером для випічки, щоб він не ковзав, наливаємо трохи води та приклеюємо лист. Виливаємо тісто на лист і рівномірно розподіляємо.
Якщо не впевнені в якості паперу, змастіть її олією рослин-м.
Відправляємо рулет попередньо до 190 градусів розігріту духовку на 20-25 хвилин.
Поки випікається корж кабачковий, приготуємо начинку. У сир вершковий додаємо через прес часнику 3 зубчики і добре перемішуємо.
Щоб легше розподіляти начинку по коржу, дістаньте сир із холодильника за півгодини до приготування.
Потрібні помідори – у мене невеликі, взяла 3 штуки. Нарізаємо їх тонкими скибочками.
Для зелені вибрала свіжий зелений базилік. Також підійдуть кріп, петрушка чи кінза. Зелень можна додати до начинки або тісто за бажанням.
Через 25 хвилин кабачковий корж готовий. Дістаємо його з духовки і даємо повністю охолонути. Потім акуратно знімаємо папір для випікання та викладаємо на цей бік начинку.
Тонкою кулею розподіляємо вершковий сир із часником. Потім посипаємо свіжим подрібненим базиліком та викладаємо скибочки помідорів.
Щільно скручуємо в рулет, загортаємо в харчову плівку та відправляємо на 1 годину в холодильник. Потім нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.
Рулет добре форму тримає, виходить соковитим, нежним і дуже смачним. Ця закуска ідеально підійде для свята.