Якщо ви спробуєте один раз, то можливо більше не захочете купувати морожене в магазині. Коштує дешевше, ніж якісний пломбір, і виходить дуже смачним. Багато хто, хто пробував моє морожене, не вірить, що воно зроблено вдома. При цьому немає необхідності виймати його з морозилки, щоб перемішувати кілька разів – процес максимально упрощень.
Літо – година для освіжаючого мороженого, чи не так? У магазині справді можна знайти смачне морожене, але варто воно, особливо з гарним складом, непристойно дороге. Тому я волію готувати його сама, і виходити воно ще краще. Мій чоловік навіть охрестив його «правильним» морозивом, і я з ним цілком погоджуюсь!
Мій рецепт настільки простий, що справиться будь-який, і займає це не більше 10 хвилин.
Почнемо готувати!
Беру 500 г вершків з 33% жирності, хоча можна використовувати і 23%, але чим вони жирніші, тим смачніші. Збиваю їх міксером, це займає у мене лише 5 хвилин. Не обов’язково домагатися стійких піків, достатньо щоб «доріжка» ложкою не запливала.
Маленька хитрість: щоб вершки краще збилися, їх потрібно попередньо добре охолодити.
Додаю 250 г згущеного молока та ванілін за бажанням.
Можна зупинитися на цьому, але я роблю морожене для дорослих і хочу здивувати своїх подруг, тож додаю 250 мл шампанського. Вони будуть у захопленні від такого мороженого!
Перемішую все міксером на мінімальній швидкості, розподіляю формочками та відправляю у морозилку до повного застигання. Жодних кристалів льоду утворюватися не буде!
Якщо готуєте для дітей, використовуйте лише вершки, згущене молоко та ваніль. Вийде ідеальний домашній пломбір.
Прикрашаю морожене за бажанням: додаю трохи клубничного варення, прикрашаю вишнею та квіточками жасмину.
Виглядає не гірше, ніж у ресторані, чи не так? Жду ваших коментарів!