Ця закуска з кабачків виходить настільки ароматною та смачною, що можна з’їсти цілу банку за один присід! Вони чудово підходять як самостійна закуска або як доповнення до основних страв.
Ось як я готовлю їх:
Спершу миємо кабачки і нарізаємо їх на кружечки завтовшки близько двох сантиметрів.
Потім розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо кабачки до золотистої корочки.
Після обсмажування забираємо лишній жир, акуратно промокуючи кабачки паперовими рушниками.
Потім подрібнюємо чеснок за допомогою пресу і дрібно нарізаємо кріп і петрушку.
У стерилізовану літрову банку наливаємо олію, додаємо уксус, сіль, подрібнений часник із зеленню і укладаємо підготовлені кружечки кабачків, залишаючи вільними приблизно 2 см до шийки банки.
Банки закриваємо кришками і ставимо на рушник біля кастрюлі, потім заливаємо теплою водою до шийок і стерилізуємо 40 хвилин після закипання.
Після стерилізації закручуємо кришки, перевертаємо банки та залишаємо остигати.
Готові кабачки зберігаємо у прохолодному місці, наприклад, у підвалі чи коморі.
За бажанням у банки можна додати гострий перець та різні спеції для аромату.
Насолоджуйтесь апетитними кабачками та приємного апетиту!
Поділитися на Facebook