Поділитися на Facebook
Поділитися у Pinterest
Поділитися у ВК
Поділитись у ОК
Поділитись у Google Plus
Полуниця – відмінний інгредієнт для різноманітних десертів та заготовок. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом варення з клубниці, яке виходить дуже прозрачним, а ягоди залишаються цілими та зберігають свій яскравий колір. Ця заготівля точно сподобається кожному члену вашої батьківщини!
Для варення підійде полуниця різного розміру.
Беру велику кастрюлю або глибоку сковороду, наливаю в неї трохи води, то полуниця не пригорить. Засипаю ягоди та варю їх на середньому вогні 5-8 хвилин, іноді помішуючи. Під час варення полуниці трохи розм’якшитися та виділити сік.
Додаю лимонну кислоту – це за бажанням, але я волію її використовувати для балансу смаку та збереження яскравого кольору варення. Крім того, завдяки лимонній кислоті варення не зацукрується.
Тщательно розчиняю лимонну кислоту, додаю цукор та добре перемішую. Після цього доводжу суміш до кипіння та варю ще п’ять хвилин, періодично знімаючи піну.
Готове варення розливаю за попередньо стерилізованими банками. Для стерилізації використовую духовку: розставляю банки та кришки на решітку, поміщаю їх у холодну духовку, закриваю дверцята та включаю нагрівання до 150 градусів. Банки об’ємом півлітра та 700 г стерилізують рівно 10 хвилин. Після закінчення години обережно витягаю банки.
Розлив варення, щільно закриваю кришки та залишаю банки остигати на столі за кімнатної температури.
Після повного охолодження зберігаю варення біля холодильника.
Цей рецепт підходить для приготування варення з будь-яких ягід та фруктів, і воно завжди виходить неймовірно смачним!