Поділитися на Facebook
Поділитися у Pinterest
Поділитися у ВК
Поділитись у ОК
Поділитись у Google Plus
Цей кріп надасть особливого смаку будь-якій страві. Я обожнюю зелень і у мене на городі її росте надміру, тому я завжди заготовляю кріп і цибулю на зиму. У мене нічого не губиться. Цей метод заготівлі мені особливо подобається, тому що все виходить дуже смачно. І це не заморожування, і не сушіння.
Спочатку кріп потрібно добре вимити та висушити. Зазвичай я розкладаю кріп на рушник і ставлю на підвіконня під сонце так він швидко висихає.
Потім відрізаю стебла – вони нам не потрібні.
Кріп нарізаю не дуже дрібно і перекладаю в миску.
Туди ж додаю нарізаний часник.
За смаком кладу коріандр, суміш перців.
Додаю півтори столові ложки нейодованої солі.
Все це подрібнюю занурювальним блендером до отримання однорідної зеленої маси.
За бажанням додаю соєвий соус — це робить смак більш насиченим та цікавим.
Готову приправу розфасовую по чистих та сухих банках від дитячого харчування.
Зберігаю у холодильнику. У мене така приправа зберігається до 7 місяців. Вона ідеально підходить до різних страв і завжди тішить своїм смаком.
Як вам такий спосіб зберігання кропу? Чекаю на ваші коментарі.