Багатий яблуками, з гладким, ароматним і відповідним чином солодким тестом, цей яблучний пиріг тане у роті від своєї смаколики! Рекомендуємо його і вам на перерву в чай! Вам сподобається з першого шматочка!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 яйця;
- 150 г цукру (6 столових ложок);
- 1 чайна ложка ванільної есенції;
- 100 г вершкового масла|мастила| (7 столових ложок);
- 100 г натурального йогурту (4,5 столових ложок);
- 240 г борошна (1,5 склянки + 1 ложка);
- 10 г розпушувача (2 чайні ложки);
- 4 яблука + 1 столова ложка лимонного соку;
- абрикосове варення.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Яйця розбити у глибоку миску. Додати цукор, ванільну есенцію та сіль. Гомогенізуйте інгредієнти віночком.
2. Після цього додайте розтоплену олію та натуральний йогурт.
3. З’єднайте борошно з розпушувачем і просійте в миску. Перемішайте тісто віночком до однорідності. Слідкуйте, щоб не залишилося грудочок.
4. Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиками. Збризкайте їх лимонним соком і добре перемішайте.
5. Висипати яблука в тісто і перемішати.
6. Візьміть форму для випічки 27х18 см і змастіть вершковим маслом. Вилийте в нього тісто і рівномірно розподіліть його. Зверху додайте решту яблук.
7. Випікайте пиріг у розігрітій до 180ºC духовці 40 хвилин.
8. Вийміть із духовки та форми. Змастіть його поверхню абрикосовим варенням. Після цього розберіть отриманий десерт та насолоджуйтесь ним із великим задоволенням!
Бажаємо приємного апетиту у колі ваших близьких!