Подруга з Іспанії навчила. Дешеву рибу там готують тільки так: простий та смачний рецепт
Морепродукти в наш час коштують не дешевше, ніж м’ясо. Нерідко тунець чи лосось продаються за високим цінником, що дозволяє людям часто купувати цю рибу. Проте, вживати рибні продукти для людини життєво необхідно. Саме рибне м’ясо дає Омега-3 кислоти, необхідних нормального розвитку організму.
Можна купувати менш дорогу рибу як тунець чи лосось. На ринку є дешевші, при цьому смачні варіанти риби. Деякі можуть не погодитись, оскільки смак лосося унікальний.
Звісно, з дорогою рибою бюджетна не зрівняється. Її лише можна приготувати так, щоб це було смачно.
Інгредієнти для запеченого хеку:
- риба хек – 7 шт.;
- приправи для риби;
- мелений перець;
- сіль;
- сметана 25% — 2 ст.л.;
- томатная паста — ст.л.;
- гірчиця зерниста – ч. л.;
- картопля;
- цибуля;
- морква;
- орегано — 1/2 чайної ложки;
- паприка — ц.л.
Приготування запеченого хеку:
Видаляємо у хека голову, хвіст і зябра, очищаємо від нутрощів і чорної плівки. Викладаємо у глибоку ємність філе хека.
В окремій мисці змішуємо сіль до смаку, чорний мелений перець та приправу для риби. Посипаємо хек сумішшю приправ, втираємо у волокна.
Змішуємо в окремій мисці сметану з томатною пастою та гірчицею. Отриманою сумішшю змащуємо хек і залишаємо маринуватися.
Картоплю очищаємо та нарізаємо тонкими пластинами. Варто брати стільки овочів, скільки вміщується у форму для запікання.
Аналогічно картоплі нарізаємо моркву та цибулю. Посипаємо овочі паприкою, сіллю, чорним меленим перцем та орегано.
Вливаємо в овочеву масу олію, змішуємо.
Викладаємо на овочеву подушку маринований хек, накриваємо страву пергаментом.
Запікаємо хек із овочами при 180 градусах 40-45 хвилин.
У результаті ми маємо не лише соковиту рибу, а й гарнір до неї.
Це хороший спосіб урізноманітнити свій раціон бюджетно.