Навчили Шведські господарки. Смачна вечеря із простих продуктів замість набридлих котлет
Шведські тефтелі – це особлива м’ясна страва, яка є гордістю національної кухні. Народна назва таких тефтель – фрикадельки. Їх готують як у мініатюрі, і великими котлетами. Подаються фрикадельки або шведські тефтелі у спеціальному соусі.
Завдяки одному відомому бренду шведських меблів про фрикадельки швидко дізнався весь світ. Ця страва стала однією з найбільш продаваних у прайс-листі шведської меблевої компанії.
При цьому особливого виторгу шведи на своїх фрикадельках не роблять. Ця страва національна та сімейна. Воно не повинно бути комерційним, як вважають люди.
Приготуємо шведські великі тефтелі вдома.
Інгредієнти для шведських тефтель:
- м’ясний фарш – 500 г;
- яйця – 1 шт.;
- сіль – ½ ч. л.;
- чорний мелений перець – ⅓ ч. л.;
- гірчиця – 1/3 ч.л.;
- мука — 1 ст.л.;
- манна крупа – 2 ст.л.;
- кефір 2.5% – 125 г;
- кріп – пучок;
- петрушка – пучок;
- зелена цибуля – пучок;
- сметанковий сир;
- рослинна олія – 30 мл;
- сухий часник – 1 ч. л.;
- подрібнені помідори та болгарський перець – 300 г.
Приготування шведських тефтель:
У фарш розбиваємо яйце, висипаємо сіль та чорний мелений перець, додаємо гірчицю. Висипаємо у фарш також борошно та манну крупу, вливаємо кефір.
Шинкуємо дрібно пучки кропу, петрушки та зеленої цибулі. Додаємо зелень у миску з фаршем, ретельно перемішуємо компоненти.
Нарізаємо крупними брусками сир. Формуємо товсті котлети із фаршу, куди викладаємо сир. Запечатуємо брусочки сиру у фарші.
Обсмажуємо тефтелі в сковороді з олією до рум’яної скоринки з обох боків.
Висипаємо до тюфтель сухий часник, вливаємо суміш помідорів і перців.
Тушимо тефтелі під кришкою на сковороді 20 хвилин на повільному вогні.
Подавати тефтелі можна з будь-яким гарніром. Наприклад, відмінно поєднується тефтель з макаронними виробами.