Пиріжки на пісному тісті, як у радянській їдальні. Бабусин рецепт: без молока та яєць

Пиріжки на пісному тісті, як у радянській їдальні. Бабусин рецепт: без молока та яєць

Скільки існує у світі рецептів пирогів? Насправді сказати точну кількість неможливо, тому що людство не знає всіх рецептів. Справа в тому, що якісь із способів приготування пирогів вже не актуальні, якісь знаходяться у суворому секреті певних громад чи пекарів. Ми можемо знати лише поширені та унікальні способи приготування пиріжків.

Наприклад, відомий рецепт Осетинського пирога, м’ясного пирога, хачапурі, біляшів та чебуреків.

В азіатських країнах пиріжки готують з рисового борошна, додають начинку як соєвий соус, так і протухлі боби. У Фінляндії є пиріжки з оселедцем, що протухло.

Створимо звичний і зрозумілий нам пиріжок із м’яса на основі пісного тіста.

Інгредієнти тіста для м’ясних пиріжків:

  • тепла вода – 500 мл;
  • сухі дріжджі – 11 г;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – ​​2 ст. л.;
  • борошно – кг.

Інгредієнти для начинки:

  • яловичина – 0,5 кг;
  • цибуля – шт.;
  • рослинна олія – ​​4 ст. л.;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
  • сухий часник – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування м’ясних пиріжків:

У теплу воду висипаємо дріжджі, сіль та цукровий пісок, перемішуємо. Вливаємо в дріжджову воду олію, просіюємо борошно. Замішуємо ложкою тісто, борошно додаємо поступово.

Руками замішуємо еластичне та трохи липке тісто. Залишаємо тісто відпочивати у теплі під харчовою плівкою.

Пропускаємо через м’ясорубку яловичину, нарізаємо дрібним кубиком цибулю. У сковороді на олії обсмажуємо цибулю.

До золотистого лука викладаємо в сковороду фарш, обсмажуємо, розбиваємо всі грудочки. Через 15 хвилин приготування, у фарш висипаємо сіль, чорний мелений перець, сухий часник, перемішуємо.

Обминаємо заново тісто і залишаємо ще на 40 хвилин у теплі.

Далі обминаємо тісто на поверхні, змащеній олією. Ділимо тісто на колобки по 80 грам.

Руками формуємо з колобків невеликі коржики, куди викладаємо начинку. Запечатуємо фарш усередині пиріжків, злегка подовжуємо та сплющуємо їх.

У сковороді розігріваємо 500 мл олії, опускаємо в неї пиріжки швами донизу.

Обсмажуємо пиріжки з усіх боків до золотистого кольору.

Зверніть увагу, пиріжки повинні плавати в олії та не торкатися дна.

Виготовлені пиріжки викладаємо на тарілку з паперовим рушником. Так рушник вбере зайвий жир із пиріжків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.