Пиріжки на пісному тісті, як у радянській їдальні. Бабусин рецепт: без молока та яєць
Скільки існує у світі рецептів пирогів? Насправді сказати точну кількість неможливо, тому що людство не знає всіх рецептів. Справа в тому, що якісь із способів приготування пирогів вже не актуальні, якісь знаходяться у суворому секреті певних громад чи пекарів. Ми можемо знати лише поширені та унікальні способи приготування пиріжків.
Наприклад, відомий рецепт Осетинського пирога, м’ясного пирога, хачапурі, біляшів та чебуреків.
В азіатських країнах пиріжки готують з рисового борошна, додають начинку як соєвий соус, так і протухлі боби. У Фінляндії є пиріжки з оселедцем, що протухло.
Створимо звичний і зрозумілий нам пиріжок із м’яса на основі пісного тіста.
Інгредієнти тіста для м’ясних пиріжків:
- тепла вода – 500 мл;
- сухі дріжджі – 11 г;
- цукор – 2 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- борошно – кг.
Інгредієнти для начинки:
- яловичина – 0,5 кг;
- цибуля – шт.;
- рослинна олія – 4 ст. л.;
- чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
- сухий часник – 0,5 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Приготування м’ясних пиріжків:
У теплу воду висипаємо дріжджі, сіль та цукровий пісок, перемішуємо. Вливаємо в дріжджову воду олію, просіюємо борошно. Замішуємо ложкою тісто, борошно додаємо поступово.
Руками замішуємо еластичне та трохи липке тісто. Залишаємо тісто відпочивати у теплі під харчовою плівкою.
Пропускаємо через м’ясорубку яловичину, нарізаємо дрібним кубиком цибулю. У сковороді на олії обсмажуємо цибулю.
До золотистого лука викладаємо в сковороду фарш, обсмажуємо, розбиваємо всі грудочки. Через 15 хвилин приготування, у фарш висипаємо сіль, чорний мелений перець, сухий часник, перемішуємо.
Обминаємо заново тісто і залишаємо ще на 40 хвилин у теплі.
Далі обминаємо тісто на поверхні, змащеній олією. Ділимо тісто на колобки по 80 грам.
Руками формуємо з колобків невеликі коржики, куди викладаємо начинку. Запечатуємо фарш усередині пиріжків, злегка подовжуємо та сплющуємо їх.
У сковороді розігріваємо 500 мл олії, опускаємо в неї пиріжки швами донизу.
Обсмажуємо пиріжки з усіх боків до золотистого кольору.
Зверніть увагу, пиріжки повинні плавати в олії та не торкатися дна.
Виготовлені пиріжки викладаємо на тарілку з паперовим рушником. Так рушник вбере зайвий жир із пиріжків.