Незрівнянний яблучний пиріг. Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста

Незрівнянний яблучний пиріг. Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста

Для сучасної людини яблучний пиріг є звичайним видом випічки. Пиріг з такою начинкою готуються повсюдно. Зустріти випічку з яблуками можна у будь-якій пекарні та у будь-якому продуктовому магазині. Тому для нас яблучні пироги давно не новація.

Реально яблучні пироги відомі людству дуже давно. Перший рецепт був записаний у XII столітті для англійського короля. Отже, раніше люди вже знали як готувати цю випічку і практикували багато різних рецептів.

Створимо чудовий яблучний пиріг будинку з мінімуму продуктів.

Інгредієнти для яблучного пирога:

  • яблука – 5 шт.;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 180 г;
  • ванілін – 1 г;
  • сметана – 200 г;
  • борошно – 120 г;
  • розпушувач – ч.л.;
  • сіль – ⅓ ч.л.

Приготування яблучного пирога:

У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукор і ретельно перемішуємо до розчинення піщин. Додаємо в суміш сметану, ванілін та сіль, змішуємо інгредієнти.

З’єднуємо борошно та розпушувач, просіюємо в яєчну суміш і замішуємо однорідне тісто. Яблука очищаємо від насіннєвих коробочок та нарізаємо маленьким кубиком.

Застилаємо форму для випікання пергаментом, на дно кладемо ⅔ частини тіста, розподіляємо по поверхні.

Незрівнянний яблучний пиріг.  Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста

Викладаємо на тісто рівний шар із яблук.

Незрівнянний яблучний пиріг.  Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста

Подрібнюємо волоські горіхи до стану великої крихти, посипаємо яблучний шар. Заливаємо яблука залишками тіста. Випікаємо пиріг за 180 градусів 35-40 хвилин.

Незрівнянний яблучний пиріг.  Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста

Після приготування рекомендуємо посипати пиріг цукровою пудрою.

Незрівнянний яблучний пиріг.  Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста

Горіхи дадуть випічці із яблуками нові незвичайні смакові нотки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.