Незрівнянний яблучний пиріг. Печіть відразу 2 листи: яблук більше ніж тіста
Для сучасної людини яблучний пиріг є звичайним видом випічки. Пиріг з такою начинкою готуються повсюдно. Зустріти випічку з яблуками можна у будь-якій пекарні та у будь-якому продуктовому магазині. Тому для нас яблучні пироги давно не новація.
Реально яблучні пироги відомі людству дуже давно. Перший рецепт був записаний у XII столітті для англійського короля. Отже, раніше люди вже знали як готувати цю випічку і практикували багато різних рецептів.
Створимо чудовий яблучний пиріг будинку з мінімуму продуктів.
Інгредієнти для яблучного пирога:
- яблука – 5 шт.;
- волоські горіхи – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 180 г;
- ванілін – 1 г;
- сметана – 200 г;
- борошно – 120 г;
- розпушувач – ч.л.;
- сіль – ⅓ ч.л.
Приготування яблучного пирога:
У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукор і ретельно перемішуємо до розчинення піщин. Додаємо в суміш сметану, ванілін та сіль, змішуємо інгредієнти.
З’єднуємо борошно та розпушувач, просіюємо в яєчну суміш і замішуємо однорідне тісто. Яблука очищаємо від насіннєвих коробочок та нарізаємо маленьким кубиком.
Застилаємо форму для випікання пергаментом, на дно кладемо ⅔ частини тіста, розподіляємо по поверхні.
Викладаємо на тісто рівний шар із яблук.
Подрібнюємо волоські горіхи до стану великої крихти, посипаємо яблучний шар. Заливаємо яблука залишками тіста. Випікаємо пиріг за 180 градусів 35-40 хвилин.
Після приготування рекомендуємо посипати пиріг цукровою пудрою.
Горіхи дадуть випічці із яблуками нові незвичайні смакові нотки.