ГОЛОВНА СТОРІНКА » СМЕТАНУ БІЛЬШЕ НЕ КУПУЮ: РОБЛЮ САМА МЕНШЕ, НІЖ ЗА ГОДИНУ З 1 ЛІТРА МОЛОКА Сметану більше не купую: роблю сама менш ніж за годину з 1 літра молока

Я вже не менше десятка разів щиро в деяких публікаціях дивувалася, що продукти в наших магазинах несправедливо завищені.

Найчастіше це стосується і молочних продуктів. Якщо молоко коштує 70 рублів за літр, то сметана втричі дорожча.

Але чому? Адже приготувати сметану нескладно навіть у домашніх умовах, а тим більше в умовах виробничих.

Тому я і кажу, що ціна на сметану занадто завищена.

У цій публікації я хочу поділитися рецептом приготувати справжню смачну домашню сметану з літра молока менш ніж за годину.

Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду. що теж не маловажно, мити після приготування нічого не доведеться.

Як зробити сметану з молока

Я вже дано не купую магазинне молоко, але завдяки цьому способу сметану вдасться приготувати навіть із звичайного магазинного молока, жирністю 3,5-4,5%. Що теж не важливо.

Сметана за цим рецептом готується на водяній бані, це найпростіше. На дно каструлі потрібно постелити махровий рушник, поставити на неї літрову банку, перелити в неї молоко.

У саму каструлю потрібно налити воду, банка з молоком має повністю перебувати у воді. Поставити каструлю на плиту.

Вода має закипіти, і молоко має прогрітися — практично майже теж закипіти.

Після цього слід вийняти банку з каструлі з водою і охолодити. Досить залишити банку з гарячим молоком при кімнатній температурі на кухонному столі.

Залишилось додати закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока достатньо 2-3 столові ложки.

Перемішати, накрити кришкою, залишити до повного остигання приблизно хвилин на 45.

Тепер потрібно просто процідити готову сметану через марлю. В результаті виходить дуже смачна та жирна домашня сметана.

Таку точно в магазині не купиш. Один на один, як у бабусь у селах, натуральна.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.