Я вже не менше десятка разів щиро в деяких публікаціях дивувалася, що продукти в наших магазинах несправедливо завищені.
Найчастіше це стосується і молочних продуктів. Якщо молоко коштує 70 рублів за літр, то сметана втричі дорожча.
Але чому? Адже приготувати сметану нескладно навіть у домашніх умовах, а тим більше в умовах виробничих.
Тому я і кажу, що ціна на сметану занадто завищена.
У цій публікації я хочу поділитися рецептом приготувати справжню смачну домашню сметану з літра молока менш ніж за годину.
Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду. що теж не маловажно, мити після приготування нічого не доведеться.
Як зробити сметану з молока
Я вже дано не купую магазинне молоко, але завдяки цьому способу сметану вдасться приготувати навіть із звичайного магазинного молока, жирністю 3,5-4,5%. Що теж не важливо.
Сметана за цим рецептом готується на водяній бані, це найпростіше. На дно каструлі потрібно постелити махровий рушник, поставити на неї літрову банку, перелити в неї молоко.
У саму каструлю потрібно налити воду, банка з молоком має повністю перебувати у воді. Поставити каструлю на плиту.
Вода має закипіти, і молоко має прогрітися — практично майже теж закипіти.
Після цього слід вийняти банку з каструлі з водою і охолодити. Досить залишити банку з гарячим молоком при кімнатній температурі на кухонному столі.
Залишилось додати закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока достатньо 2-3 столові ложки.
Перемішати, накрити кришкою, залишити до повного остигання приблизно хвилин на 45.
Тепер потрібно просто процідити готову сметану через марлю. В результаті виходить дуже смачна та жирна домашня сметана.
Таку точно в магазині не купиш. Один на один, як у бабусь у селах, натуральна.
Смачного!