За цю страву чоловік усі руки поцілував. Тепер бере на роботу, щоб задобрити начальницю
Здавалося б, придумати рецепт випічки, в яку має бути захована начинка досить просто. Проте, як показала історична практика, пироги — складна та багатогранна страва. Приготування випічки займало у давніх людей багато часу та сил. Тому пироги вважаються символом гостинності, тепла та затишку.
Шанувальником пирогів був Рамзес III. На гробниці фараона можна побачити зображення випічки. Так сильно імператор Єгипту любив пироги, що вирішив зафіксувати при смерті їх у своїй піраміді.
Ми розповімо спосіб приготування не менш смачних, хоч і не єгипетських пирогів.
Інгредієнти для картопляних пирогів:
- картопля – 3 шт.;
- морква – шт.;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- часник – 5 зубчиків;
- сир – 100 г;
- зелена цибуля – пучок;
- яйце – шт.;
- сіль – ½ ч. л.;
- борошно – 4 ст. л.
Приготування картопляних пирогів:
Очищаємо картоплю та нарізаємо на великі часточки, відварюємо до готовності. Подрібнюємо очищену моркву на великій тертці, нарізаємо цибулю півкільцями.
Обсмажуємо цибулю з олією в сковороді до м’якості. Додаємо до цибулі моркву, продовжуємо обсмажувати.
Пропускаємо до овочів через прес зубчики часнику, гасимо під кришкою 10 хвилин.
У цей час натираємо на великій тертці сир, шаткуємо зелену цибулю. Картоплю перетворюємо на пюре, викладаємо до неї тушковані цибулю та моркву, подрібнений сир та зелену цибулю.
Не забуваємо посолити картопляну суміш, розбити в неї яйце, висипати муку|борошно| і ретельно перемішати.
З отриманої маси формуємо невеликі котлети руками, змащеними олією.
У сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлети з тіста. Обсмажуємо пиріжки до золотистої скоринки на середньому вогні з обох боків.
В результаті ми отримуємо ліниві домашні пиріжки з картоплею. Цю страву можна назвати картопляними котлетами.