Сусідка навчила «правильно» гасити капусту. Тепер мій чоловік їсть її навіть без м’яса, а діти просять добавки
Інгредієнти:
капуста-1,5 кг,
цибуля-250г,
морква-300г,
томатна паста або томатний соус-50 г,
сіль, перець, паприка-за смаком,
цукор-5 г,
лавровий лист-3 листи,
окріп-100 мл ,
масло
|
мастило
| Секретик підказала коллега, я спробувала, мені дійсно так сподобалося більше, ніж просто покласти лавровий лист до капусти (лавровий смак розподіляється в цьому випадку більш рівномірно).
У капусти зняти верхнє травмоване і брудне листя, розрізати кочан навпіл. Капусту нашаткувати.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.
Цибулю пасеруємо на олії. Як тільки цибуля стане прозорою і м’якою, додаємо моркву.
Як тільки морква обсмажиться, додаємо томатну пасту і обсмажуємо її до оранжевого кольору. Додаємо 1/2 частину солі, паприк, цукор, перемішуємо. ⠀
Додаємо половину капусти, перемішуємо із засмажкою, додаємо ще трохи капусти. Гасимо під кришкою на помірному вогні 5 хвилин, перемішуємо, викладаємо залишки капусти, 1/2 солі, вливаємо лаврову воду, гасимо під кришкою 30 хвилин. Кожні 3-4 хвилини помішуємо нашу страву.
Капуста дуже смачна і сама по собі! Але до неї за бажанням можна додати м’ясо, сосиски, квасолю. А ще така капуста-відмінна начинка для пирожків.