З’їдять за хвилину. Новий рецепт з буряків на кожен день та на свято: ульотний салат
Бурякові салати славляться своєю користю для організму. Однак, чи корисні такі салати насправді? Багато в чому користь страви залежить від багатьох факторів. Наприклад, від кількості овочів у складі, а також заправки.
Салати, в яких використовується магазинний майонез, менш корисні, ніж салати з натуральним домашнім майонезом. Краще замінювати таку заправку на оливкову олію, якщо хочеться більш дієтичного салату.
Буряк у цій страві – завжди виграшний варіант. Справа в тому, що овоч багатий на вітаміни і мінерали. При постійному вживанні бурякових салатів можна позбутися проблем із травленням, покращити стан крові.
Зробимо простий нетиповий салат із буряків будинку.
Інгредієнти для бурякового салату:
- Буряк – 1 шт.;
- Квасоля консервована – 120 г;
- Капуста – 200 г;
- Огірки солоні – 2 шт.
Інгредієнти для заправки:
- Рослинна олія – 3 ст.л.;
- Оцет яблучний натуральний – 1 ст.
- Гірчиця не гостра – 1/2 ст.л.;
- Сіль – щіпка;
- Мед – 1 ст.л.;
- Кунжут – 2 ст.л.;
- Часник – 2 зубчики.
Приготування бурякового салату:
Відварені заздалегідь буряки очищаємо і натираємо на великій тертці. Шинкуємо капусту і відправляємо в миску до буряків. Нарізаємо солоні огірки маленькими брусочками, додаємо до буряків та капусти.
Висипаємо в салат квасолю. Для заправки змішуємо в олії оцет, гірчицю, мед і кунжут. Пропускаємо через прес зубчики часнику, додаємо в заправку, солимо та ретельно перемішуємо компоненти.
Заправляємо соусом салат і ретельно перемішуємо.
Цей дієтичний салат, при цьому цілком підходить для святкового столу.
Гості, які дбають про свою фігуру, обов’язково оцінять цю страву.