Готую хачапурі за цим рецептом: без дріжджів та на сковороді (швидко та смачно) Рецепт у першому коментарі

Готую хачапурі за цим рецептом: без дріжджів та на сковороді (швидко та смачно)

Найпростіший рецепт смачних і не жирних хачапурі: я готую їх на сухій сковороді з бездрожжевого тіста. Виходять вони м’якими та ніжними, відмінне перекушування або навіть вечеря.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

кефір та сметана по 125 мл;

сіль та сода по 1 ч.л;

цукор, 0,5 ч.л;

олія вершкове розтоплене, 100 г;

борошно, 300 г;

сир, 300 г;

олія вершкове розтоплене, 25 г;

кріп та петрушка;

сметана, 2 ст.л.

Процес приготування

Кефір змішуємо зі сметаною, сіллю, содою та цукром.

Вливаємо розтоплене, але охолоджене вершкове масло|мастило|, перемішуємо до однорідності.

Всипаємо муку|борошно| і вимішуємо тісто.

Порада:  всипайте борошно частинами, щоб вимісити м’яке та еластичне тісто, а не дуже грубе та забите борошном. Може, вам знадобиться більше борошна, просто дивіться по масі, коли перестане липнути до рук, тож достатньо всипати.

Сир змішуємо з сіллю та рубаною зеленню, сметаною та розтопленим вершковим маслом.

Тісто ділимо на 4 частини і кожну розкочуємо в коржик.

Викладаємо начинку, защипуємо краї і трохи розкочуємо коржик качалкою.

Обсмажуємо на сухій сковороді під кришкою на вогні до рум’яності.

Готую хачапурі за цим рецептом: без дріжджів та на сковороді (швидко та смачно)

Подаю з розтопленим вершковим маслом чи сметаною, із салатами. Як начинку можна використовувати відварені яйця з зеленою цибулею або м’ясний фарш будь-який.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.