Готую хачапурі за цим рецептом: без дріжджів та на сковороді (швидко та смачно)
Найпростіший рецепт смачних і не жирних хачапурі: я готую їх на сухій сковороді з бездрожжевого тіста. Виходять вони м’якими та ніжними, відмінне перекушування або навіть вечеря.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
кефір та сметана по 125 мл;
сіль та сода по 1 ч.л;
цукор, 0,5 ч.л;
олія вершкове розтоплене, 100 г;
борошно, 300 г;
сир, 300 г;
олія вершкове розтоплене, 25 г;
кріп та петрушка;
сметана, 2 ст.л.
Процес приготування
Кефір змішуємо зі сметаною, сіллю, содою та цукром.
Вливаємо розтоплене, але охолоджене вершкове масло|мастило|, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо муку|борошно| і вимішуємо тісто.
Порада: всипайте борошно частинами, щоб вимісити м’яке та еластичне тісто, а не дуже грубе та забите борошном. Може, вам знадобиться більше борошна, просто дивіться по масі, коли перестане липнути до рук, тож достатньо всипати.
Сир змішуємо з сіллю та рубаною зеленню, сметаною та розтопленим вершковим маслом.
Тісто ділимо на 4 частини і кожну розкочуємо в коржик.
Викладаємо начинку, защипуємо краї і трохи розкочуємо коржик качалкою.
Обсмажуємо на сухій сковороді під кришкою на вогні до рум’яності.
Подаю з розтопленим вершковим маслом чи сметаною, із салатами. Як начинку можна використовувати відварені яйця з зеленою цибулею або м’ясний фарш будь-який.