Кожен городник вибирає для себе найбільш підходяще кількість різних культур на своїй ділянці. Це залежить від переваг членів сім’ї і від розміру ділянки.
Для кабачків в основному не дуже багато місця залишається після висадки всіх овочевих культур в грунт, і тому слід намагати ся скоротити кількість посадок розсади кабачків до мінімуму.
Гарна підгодівля для кабачків – азотні добрива. Для цього добре підходить трав’яний настій з будь-якої трави, але особливу перевагу кабачок віддає кропиві.
Половину відра заповнюють травою і заливають водою до повного. Настоюють два тижні для бродіння і потім рідку частину розбавляють 1:10. Потім в цей розчин додають склянку золи. Таку підгодівлю роблять один раз в 2 тижні три рази. На один кущик беруть півтора літра підгодівлі.
Якщо видно, що такої підгодівлі мало, то підгодовують розчином курячого посліду: півкілограма курячого посліду на десять л води і потім 1 літр цього концентрату додаємо в 9 літрів води.
Підгодовуючи кабачки, важливо знати міру, для того, щоб у рослин не стало утворюватися більше зеленої маси, ніж плодів. Якщо це відбувається, то з підживленням краще почекати.
Іноді у кабачків починають опадати не розкрившись квітки, і тоді роблять підгодівлю борною кислотою по листу. Беруть 1/2 ч. Ложки борної кислоти, розмішують в гарячій воді і додають в десятилітрове відро з водою.
Цим розчином роблять обприскування по листу. Таку підгодівлю роблять два рази в сезон через десять днів.
Доглядаючи за кабачками таким чином, мало місця займають під їх посадки і отримують хороший урожай.