Салат із квасолею, грибами та овочами — ідеальний варіант як для святкового столу, так і для щоденного меню. Доповнюйте страву улюбленими інгредієнтами, щоб зробити її ще смачнішою.
Інгредієнти
- Консервована або відварена квасоля – 450 г
- Гриби або курятина – 400 г
- Цибуля – 4 шт.
- Морква – 3-4 шт.
- Твердий сир – 250 г
- Яйця (середні) – 5 шт.
- Хліб – 6 скибочок
- Сіль – до смаку
- Перець чорний мелений – до смаку
- Спеції – до смаку
- Майонез – для змащування
Приготування
- З консервованої квасолі злити рідину. Якщо ви використовуєте заморожену, рекомендується відварити в підсоленій воді до м’якості.
- Нарізати гриби на дрібні кусочки та обсмажити в невеликій кількості рослинної олії. Коли рідина в сковороді випарується, додати сіль, чорний мелений перець, спеції до смаку та перемішати.
- У глибокій мисці поєднати обсмажені гриби та охолоджену квасолю.
- Для приготування сухариків нарізати скибочки ароматного хліба на кубики. Перекласти хліб на сковорідку та додати туди одну столову ложку рослинної олії, сіль та чорний мелений перець. Смажити на середньому вогні, помішуючи, до стану сухариків. Забрати з плити та залишити остигати.
- Нарізати цибулю на четверть кільця, моркву натерти на грубій терці або на терці для корейської моркви.
- Розігріти олію на сковороді та обсмажити цибулю до напівпрозорості. Додати сіль та перець до смаку.
- В сковороду до цибулі додати моркву й готувати, помішуючи, до м’якості. Твердий сир нарізати кубиками та перекласти в миску до квасолі та грибів.
- Відварити яйця на твердо (8-10 хвилин після закипання води), нарізати кубиками та додати до підготовлених інгредієнтів.
- Туди ж перекласти обсмажені овочі, сухарики, додати майонез і добре перемішати. Смачного!