Кожна господиня, яка має велику родину, точно знає, наскільки важливо притримати цікавий рецепт смачного частування, яке швидко та легко готується. Для того, аби у вас завжди були ситі діти й чоловік, а витрачати на приготування багато часу не доводилось, спробуйте втілити у життя цей простий рецепт. Для нього знадобиться трішки часу, сиру та лаваша. Ви також можете додати м’яса або ковбаси, аби зробити страву калорійною та ситною.
Інгредієнти:
- 2 тонкі або середні вірменські лаваші;
- 150-200 г ковбаси;
- 100-150 г сиру;
- Декілька пучків свіжої зелені;
- 2 столові ложки олії;
- Сіль та перець на смак.
Спосіб приготування:
Розігрійте сковорідку на середньому вогні. Покладіть ковбасу на сковорідку та смажте її, періодично перевертаючи, до того часу, поки вона не стане золотистою та готовою. Потім вийміть ковбасу з сковорідки та наріжте її тонкими шматочками або кільцями. Розгорніть армянські лаваші на робочій поверхні. Рівномірно розподіліть на них смажену ковбасу. Наріжте сир тонкими пластинами або натріть його на тертці, а потім рівномірно розподіліть його на лавашах над ковбасою. Покладіть свіжу зелень зверху на сир.
Згорніть лаваші у трубочки або рулетики, ви також можете скласти їх у конвертики. Головне, аби начинка не вилізла з лаваша та залишилась всередині. Розігрійте олію на тій же сковорідці, на якій ви смажили ковбасу. Покладіть рулетики з лаваша з ковбасою, сиром і зеленню на розігріту сковорідку. Смажте їх з обох сторін до золотистого кольору, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Після того, як лаваші стануть хрусткими, дістаньте їх зі сковорідки.
Подавайте закуску обов’язково гарячою, інакше вона не так добре смакуватиме. Прикрасьте все зеленню та тертим сиром. Смачного!