Замішую сирне тісто без дріжджів та печу пончики в духовці
Зазвичай пончики смажать на сковороді у великій кількості олії. Але сьогодні я пропоную приготувати корисніший варіант – без дріжджів і в духовці.
Будуть потрібні:
- сир – 250 г; яйце – 1 шт; сметана – 50 г; рослинна олія – 50 мл;
- цукор – 50 г; розпушувач – 1 ч.л;
- борошно – 350 г; сіль – щіпка.
З тестом не виникне жодних проблем навіть у новачків. Борошно змішую з розпушувачем, і залишаю убік. А решту інгредієнтів складаю в одну ємність і за допомогою блендера перетворюю на однорідну масу.
Якщо під рукою не виявилося блендера, можна використовувати товкушку, за допомогою якої ви робите картопляне пюре.
Тепер черга борошна. Додаю її поступово і замішую м’яке тісто. Ріжу його на шматочки, які будуть заготовками наших пончиків. Усередині кожного роблю отвір. Для цього підійде будь-яка насадка або довгий ковпачок.
Розкладаю на лист, зверху трохи змащую молоком, і випікаю 25 хвилин при температурі 180 градусів. Вологий сирний м’якуш і апетитна рум’яна скоринка – це неймовірна гастрономічна насолода. Смачного!