Досвідчена господиня навчила готувати ідеальні манти. Тісто ніколи не рветься

Виявляється, головна «фішка» тесту для мантів у тому, що воно має вийти неймовірно тонким і при цьому не порватися. А це завдання із зірочкою для будь-якої господині.

Також ця страва готується лише руками, а у випадку з пельменями можна використовувати пельменницю.

Отже, беремо такі інгредієнти для тесту:

  • Борошна – 800 гр; майонезу – 1 ст.л. з гіркою;
  • Дрібку солі та 1 жовток; холодної води – 400 мл.

Для начинки:

  • Телятини – 800 гр; три середні картоплі;
  • Цибулина – 1 велика; кабачок – 1 шт;
  • Дрібка солі, перчик чорний, трохи приправи до м’яса.

Готуються ідеальні манти наступним чином:

Для приготування начинки використовується тільки ніж, подрібнювати блендером нічого не можна. Нарізаємо дрібним кубиком усі овочі. Чим менше тим краще. Також чинимо з м’ясом. Додаємо в начинку спеції, сіль та перемішуємо.

Змішуємо в маленькій тарілці сіль, майонез та жовток. Виделкою збиваємо їх і додаємо в холодну воду. Додаємо в цю масу частинами муку і вимішуємо 10 хвилин (це обов’язково).

Комок тіста, що вийшла, прибираємо в чистий, целофановий пакетик і залишаємо «полежати» півгодини. Далі на припиленому борошном поверхні розгортаємо його тонко-тонко (3-4 мм максимум).

Нарізаємо тісто на квадратики 7 на 7 см приблизно. У середину викладаємо начинку та скріплюємо краї так, як показано на знімку нижче.

Готуємо манти на паровій бані (не забудьте змастити поверхню на яку їх викладатимете маслом) і варимо манти 30-40 хвилин на середній температурі.

Такі манти краще одразу подавати на стіл. Готуйте із задоволенням!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.