Пончики є дуже смачним та оригінальним солодким частуванням. А в США від них і зовсім все без розуму. Сьогодні ми з вами приготуємо цю страву так, що вона вийде не жирною, пишною і дуже смачною.
Нам потрібно взяти такі інгредієнти:
- 50 мл теплої води; жирного теплого молока – 300 мл;
- 3 ст. цукру; щіпку солі; Пару яєць та 10 гр сухих дріжджів;
- Олії вершкового – 100 гр; борошна – 650 гр;
- Рослинної олії – півлітра.
Готуються пончики так:
Масло вершкове натираємо на тертці, додаємо в масу. Туди ж висипаємо муку|борошно| і замішуємо тісто. Продовжуємо процес вимішування на припиленому борошном столі. Комок тіста, що вийшов, змащуємо маслом, кладемо в тарілку глибоку, накриваємо харчовою плівочкою і ставимо біля джерела тепла (батарея або на сонці) на годину-півтори.
Через цей час знову вимішуємо тісто і робимо із нього 18-20 невеликих кульок. Накриваємо їх рушником і залишаємо піднятися ще хвилин на 20.
Після цього у кожній кульці пальцем робимо дірку і трохи розтягуючи її робимо кільце. Смажимо кожен пончик у киплячому маслі, поки з кожного боку не побачимо золотисту, хрумку скоринку.
Обов’язково викладаємо готові пончики на паперовий рушник і зверху також накриваємо ним. Після того, як жир вбереться в папір, ви можете покрити пончики глазур’ю або сиропом.