Правильно посмажити рибу — складне завдання для великої кількості кулінарів-початківців. Справа в тому, що для приготування риби в сковороді треба мати невеликий набір знань.
Наприклад, не варто надто довго смажити рибу. Інакше з волокон випарується вся волога та м’ясо стане сухим.
Також не можна використовувати в рибі багато олії. Воно може вбратися в волокна, що зробить смак риби нудотним. Потрібно ретельно підбирати спеції до риби, враховувати види.
Варто розповісти про те, як правильно посмажити рибу з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти для смаженої риби:
- риба – 2 шт.;
- сіль – 2 щіпки;
- борошно – 100 г;
- кукурудзяне борошно – 100 г.
- Приготування смаженої риби:
Позбавляємо рибу від зябер, нутрощів, плавців та голови. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки спочатку впоперек, а потім уздовж. Забираємо з м’яса зайві кісточки.
Викладаємо філе в миску, посипаємо сіллю та ретельно перемішуємо. Залишаємо рибу на 15 хвилин злегка ввібрати сіль.
Змішуємо в пакеті пшеничне та кукурудзяне борошно. Викладаємо рибні шматочки в целофановий пакет із борошном, ретельно перемішуємо там філе.