Домашня ніжна сирна запіканка, яка тане в роті: улюблений рецепт за сімейним рецептом! Ідеальний сніданок 🥮🥧 У захваті і дорослі, і дітки!

Важко повірити, але запіканка є споконвічно нашою стравою. Виявляється, вона прийшла до нашої гастрономічної культури з Франції. Саме там кухар вирішив уперше приготувати сир у духовці.

Відбувся новий рецепт абсолютно випадково. Кулінар вирішив запекти в духовці все, що залишилося після обіду — сир, молоко, яйця, трохи цукру.

У результаті вийшла смачна страва, яка трохи нагадувала сирники. Ми запозичили цей алгоритм приготування, у період СРСР запіканка стала ще популярнішою.
Інгредієнти для сирної запіканки:

  • сир – 800 г;
  • цукрова пудра – ст. л.;
  • жовтки – 4 шт.;
  • родзинки – 60 г;
  • манна крупа – 3 ст. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • білки – 4 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.

Приготування запіканки:

У сир треба додати 3 жовтки, сметану та сіль, збити за допомогою блендера до однорідності. До сирного крему висипаємо манну крупу, перемішуємо і залишаємо трохи набрякнути.

У цей час потрібно змішати білки з цукром і збити до стійких піків. Спочатку вводимо в сир промитий родзинки, а потім акуратно додаємо білкову масу.

Потрібно перемішати сирну масу так, щоб зберегти білкову консистенцію в суміші. Інакше запіканка не буде пишною.

Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, посипаємо манною крупою. Викладаємо запіканку у форму, змащуємо поверхню жовтком і випікаємо при 180 градусах приблизно 30-35 хвилин.

Рекомендуємо у сир при змішуванні інгредієнтів додати щіпку ваніліну для смаку. Запіканку варто посипати цукровою пудрою, якщо любите посолодше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.