Чудово, коли можна приготувати щось смачне та корисне із звичайнісіньких продуктів! Почнемо з приготування цих незвичайних котлет.
- 3 великі картоплини
- 1 банка рибних консервів (наприклад, сардини в олії)
- 1 цибулина
- 1 жовток
- 1 ст. ложка манної крупи
- Сіль та перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Варіть картоплю до готовності близько 25 хвилин після закипання води. Відкиньте воду і дайте картоплі трохи охолонути.
- Відцідіть надлишок олії з консервів із рибою. Розімніть рибу вилкою в глибокій мисці. Дрібно наріжте цибулю і додайте її до рибної маси.
- Очистіть картоплю, що остигнула, і натріть її на тертці. Додайте терту картоплю до рибної маси з цибулею. Додати жовток, манну крупу, чорний мелений перець і сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Посипте поверхню для борошном, викладіть на неї рибну масу і сформуйте з неї батон. Розріжте батон на кілька частин та сформуйте невеликі котлети з кожної частини.
- Розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте котлети по обидва боки до золотистої кірки.
Готові котлети викладіть на тарілку і подавайте, наприклад, з приготованим білим рисом. Смачного!