Випічка у вигляді равлика багато в чому спрощує життя багатьом пекарям. Вона не така складна, як приготування деяких видів пирогів і булок. При цьому равлик з тіста майже завжди виходить пишним та ароматним.
Готувати здобний равлик можна з безліччю начинок. Однією з найпопулярніших вважається кремова начинка. Такі равлики називають синнабон.
Мода на випічку у вигляді равлика прийшла з Франції, де пекарі довго експериментували із тестом. Їхнє завдання було в тому, щоб зробити оригінальну подачу простої булочки.
Приготуємо цю оригінальну випічку у домашніх умовах.
Інгредієнти для равлика з м’ясом:
- Вода – 250 мл;
- Молоко – 250 мл;
- Сіль – ч.л.;
- Борошно – 800 г;
- Розпушувач – ч.л.;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- М’ясо – 400 г;
- Вершкове масло – 150 г.
Приготування равлика з м’ясом:
У миску з теплою водою та молоком висипаємо сіль, перемішуємо. У кілька підходів просіюємо в молочну рідину борошно та розпушувач, замішуємо тісто.
Тісто ділимо на 4 однакові частини, формуємо колобки. Забираємо колобки в целофан, залишаємо на 10 хвилин.
Нарізаємо тонким пір’ям цибулю, ріжемо на маленькі шматочки м’ясо.
З’єднуємо м’ясо і цибулю, солимо і перчимо на смак, обминаємо. Кожен шматочок тіста розгортаємо качалкою в тонкий шар. Не забуваємо посипати поверхню тіста та столу борошном.
Розтоплюємо вершкове масло, поверхню всіх пластів змащуємо олією. Викладаємо на верхівку тіста начинку, згортаємо пласти у рулети.
З отриманих рулетів формуємо равлики, кладемо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо равлики харчовою плівкою та чекаємо 20 хвилин.
Равлик придавлюємо трохи качалкою, щоб зробити його більш плоским.
Змащуємо равлики сумішшю жовтка та молока. Випікаємо равлики за 180 градусів 40 хвилин.
В результаті ми маємо просту м’ясну страву із тіста. Цей равлик зможе замінити звичні пироги.