Зараз курку вирощують так, що її можна потім не тільки їсти, щоб насититися, а й використовувати як засіб для лікування ангіни та дистрофії! Адже в сучасній курятині така кількість антибіотиків, гормону росту та іншої хімії, що дивуєшся. Ходять чутки, що курей ще напихають формаліном, начебто так охолоджена тушка довше зберігається.
Так, зараз за можливість купити «свіжу» курочку далеко від ферми треба заплатити не лише грошима. Але давайте перестанемо говорити про сумне. Мій знайомий працівник м’ясокомбінату поділився способом, який допомагає позбавитися хімічної всячини в курятині.
Як це зробити?
Якщо вирішили приготувати суп на курочці, необхідно покласти курятину в каструлю, повністю наповнити водою і додати сіль у пропорції 1 ст. ложка на 1 л води.
Після цього помістити на вогонь слабку інтенсивність. Бульйон не повинен швидко закипіти. Навпаки, птах повинен повільно варитися. Після закипання бульйону знімаємо каструлю з вогню.
Даємо курочці охолонути приблизно півгодини, а потім зливаємо перший бульйон. Курку миємо і варимо суп на новій воді. Уся хімія залишилася у першому бульйоні. Звісно, жиру у птаху теж залишиться мало. Однак якщо вам хочеться наваристіший бульйон, то купуйте домашню курку.
Якщо ви готуєте другу страву, потрібно повністю видалити шкірку і жир. Вони містяться найбільше хімії. Після цього наливаємо в глибоку ємність воду і додаємо в неї оцет і сіль (на літр води беремо 3 ст. ложки солі і 1 ст. ложку 70% оцтової есенції).
М’ясо занурюємо в отриманий розчин, воно має бути повністю вкрите ним. Ставимо на кілька годин на холод.
Далі миємо курку і приступаємо до приготування страви. Але не забудьте, що курка замочувалась у розчині, в якому була сіль, тому потрібно зменшити кількість солі при приготуванні.
Якщо ви хочете приготувати птаха зі шкіркою, то все зробіть так, як написано вище, але шкірку не чіпайте.