Рецепт цього супу давно став фаворитом у нашій родині. Суп із сирними кульками виходить дуже смачним, із вершковим смаком.
Готується суп дуже просто та досить швидко! Його можна варити і на бульйоні, і воді. Таку нескладну і просту страву приготує навіть новачок у кулінарії.
Самі кульки надають пікантності супу, вони просто «тануть у роті», тому ваші близькі обов’язково попросять добавки.
Такий супчик чудово підходить для повсякденного меню. А для різноманітності можна до нього можна додавати рис або вермішель.
Інгредієнти :
курячий стегенець – 1 шт.;
картопля – 3-4 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
вода – 2 л.;
лавровий лист – 1-2 шт;
сіль за смаком;
паприка – 1 ч. л.;
олія для обсмажування.
Сирні кульки:
сир – 150 гр.;
яйця – 2 шт.;
мускатний горіх – 1 щіпка;
чорний мелений перець за смаком;
панірувальні сухарі – 2/3 ст.
Приготування:
1. Сир натерти на дрібній терці, додати яйця, чорний мелений перець до смаку, мускатний горіх і добре перемішати.
2. Потім всипати в масу панірувальних сухарів і перемішати. Кількість сухарів може відрізнятись від зазначеного в інгредієнтах. Орієнтуйтеся по масі, вона має бути еластична, але не дуже рідкісна.
3. З сирної маси скачати кульки розміром з волоський горіх і прибрати їх у холодильник на 20-30 хвилин.
4. Цибулю дрібно нашаткувати ножем, моркву натерти на великій тертці. На олії обсмажити підготовлені овочі, додати до них паприку.
5. Картоплю очистити, нарізати кубиками чи соломкою.
6. Куряче стегенце відварити до готовності на маленькому вогні. Потім вийняти його з бульйону, відокремити від кістки, а м’ясо нарізати на невеликі шматочки.
7. У бульйон додати картоплю, м’ясо, обсмажену цибулю з морквою та лавровий лист. Варити суп до готовності картоплі.
8. Додати сіль за смаком та сирні кульки. Довести до кипіння і, як тільки кульки випливуть, суп готовий.
Прикрасити суп нарізаною зеленню і подавати на стіл.
Источник: https://gotovim-samy.ru/pervye-blyuda/sup-s-syrnymi-sharikami-etot-reczept-stal-favoritom-v-nashej-seme.html