“Чайка”: смачний салат, який раніше готували у кожному ресторані

“Чайка”: смачний салат, який раніше готували у кожному ресторані
50 років тому салат «Чайка» був неймовірно популярним. Його готовили у всіх ресторанах та кафе.

Незважаючи на те, що готується такий салат без використання м’яса та риби, виходить він дуже ситним. Так що з’ївши порцію «Чайки», ви точно не залишитеся голодним.

Щоб приготувати салат так як це робили раніше, нам потрібно взяти:

5 великих курячих яєць; банку консервованого зеленого горошку;

200 гр твердого сиру (краще брати без добавок та не гострий, з нейтральним смаком);

1/2 фіолетової або білої цибулі (фіолетовий надасть салату яскраві фарби, але цього разу у мене його не було, тому готувала зі звичайним);

Два середні мариновані огірки;

Заправляється салат майонезом, але зі сметаною він виходить смачним.

Приготування салату «Чайка» складається з таких етапів:

Варені яйця нарізані дрібними, однаковими кубиками. Цибульку наріжте ще дрібніше, ніж яйця і залийте кип’ятком хвилин на 5. Так би приберемо з нього різкість, у салаті вона нам не потрібна.

Шматок твердого сиру натираємо. З горошку зливаємо всю рідину.

Залишаємо трохи сиру та горошку, щоб потім прикрасити салат. Всі інші інгредієнти перемішуємо, додаємо майонез, тільки не переборщіть, салат не повинен бути рідким.

Викладаємо «Чайку» в гарну тарілку, посипаємо сиром та горошком. Подаємо до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.