Домашній торт на окропі. Такий смачний, що оближіть пальчики!
Зізнаюся, шоколад та випічка з нього є моєю слабкістю. Я просто обожнюю аромат, який стоїть на кухні, коли готується щось шоколадне.
Сьогодні я поділюся з вами рецептом торта, який іноді готую на свята. Він виходить дуже смачним і точно вартий вашої уваги.
Інгредієнти беремо такі:
Для тесту:
По одній склянці окропу та молока; Півтори склянки цукру; два яйця;
Какао – 5 ст.л; борошно – три склянки; розпушувач – 10 гр; сода – 1 ч.л. (Не гасити);
Рослинна олія – 50 мл.
Для крему:
Вершкове масло високої жирності – 150 гр;
Варена згущене молоко (я брала готову в магазині) – 200 гр;
Какао – їдальня ложка; Вершковий сир – 400 гр.
Приготування домашнього шоколадного торта буде таким:
Спершу займаємося тестом. Змішуємо усі сухі інгредієнти зі списку. Міксером (можна віночком) збиваємо цукор та яйця. Виливаємо їх у суху суміш. Розмішуємо. Молоко і олію змішуємо і виливаємо до решти інгредієнтів. Перемішали.
Далі беремо окріп і тонким струмком, інтенсивно помішуючи, але при цьому акуратно, щоб не обпектися, виливаємо його в тісто. Пару хвилин збиваємо. Звісно, краще це робити міксером.
Тісто, що вийшло, виливаємо у формочку і випікаємо при 180 сорок хвилин. Врахуйте, що воно добре підніметься і в результаті вам потрібно отримати з нього три коржі.
Якщо у вас немає форми, то ви можете випекти тісто на деку. У такому разі воно приготується набагато швидше. Крем готується найпростіше. Змішуємо всі інгредієнти зі списку та збиваємо міксером хвилину.
6. Гарантую, що всі любителі домашніх десертів високо оцінять його смак.