Мабуть, ніхто не зможе відмовитись від порції смачних, домашніх вареників. А якщо в них буде цікава начинка, то тим більше.
Щоб приготувати наші вареники, необхідно взяти:
100 г теплої води; щіпку солі; Одне яйце та 400 гр борошна;
Вареної картоплі – 300 гр; Жирного сиру – 300 гр;
Зеленої цибулі та кропу по невеликому пучку.
Готуються вареники так:
Яйце, воду та сіль злегка збиваємо вилкою. Додаємо трохи до них борошно. Замішуємо тісто. Воно вийде м’яким, тому домішувати його краще на столі. Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо полежати під нею 20 хвилин.
З картоплі робимо пюре, тільки не додаємо молоко та олію. Подрібнюємо зелень, висипаємо її до картопля, додаємо до них сир. Перемішуємо і таким чином наша готова начинка.
Розкочуємо тісто, вирізаємо з нього кружечки такого розміру, як вам подобається, кладемо в середину начинку і ліпимо вареники.
Варимо їх у підсоленій воді 5 хвилин після того, як вони закиплять.
А з якою начинкою ваші улюблені вареники? Поділіться з нами.