складові
Пшеничне борошно – 250 г
Цукор – 50 г
Сіль – 1 тріска.
Яєчний жовток – 4 шт.
Бренди — 1 ст. л.
Сметана — 1 ст. л.
Дріжджі – 1 ч. л.
Молоко – 50 мл
Вершкове масло – 50 г
Соняшникова олія – за смаком
Цукрова пудра – за смаком
Кроки
Друк
Розчиніть дріжджі із щіпкою цукру у теплому молоці.
Помістіть борошно, цукор і сіль, що залишився, в миску. Додайте яєчні жовтки, активовані дріжджі, бренді та сметану. Замісити тісто. У момент замішування додайте розтоплене вершкове масло. Накрийте миску з|із| тестом і залиште на 30 хвилин|мінути|.
Тісто, що підійшло, обомніть, розкотіть в пласт товщиною 0,5 мм і розріжте на прямокутники. Зробіть проріз у центрі кожного прямокутника і просмикніть край тіста.
У глибокій сковороді або в казані розігрійте достатню для фритюру кількість олії. Смажте до золотистої скоринки. Готовий хмиз викладіть на паперовий рушник і рясно посипте цукровою пудрою.