Рецепт вареників нескладний. Загальний час на їхнє приготування – близько 40 хв.
Перелік продуктів:
500 г сиру;
Два курячі яйця (можна просто взяти 3 або 4 жовтки);
Борошна пшеничного потрібно одну склянку (100 грам);
3 або 4 столові ложки масла вершкового;
2 або 3 столові ложки цукрового піску;
Солі – одну щіпку.
З цього набору інгредієнтів виходить дві-три порції.
Покроковий опис приготування (плюс фото):
1. Спочатку треба приготувати усі продукти.
2.У блендері протріть сир. Також можна прокрутити його в м’ясорубці або через сито пропустити. У цих випадках сир буде набагато ніжнішим.
3. Додайте до сиру цукор, яйця, масло розтоплене вершкове та трохи солі.
4. Все ретельно перемішайте.
5. У цю масу треба насипати борошно, насамперед просіяне.
6. Перемішайте. Тісто для вареників не повинно бути дуже щільним, густим.
7. Помістіть тісто на робочий стіл, на який насипано трохи борошна. Потім у джгут скачайте його. Від цього джгута треба відокремити шматки тесту невеликого розміру.
8. І кожен слід розкотити у вигляді ковбаски.
9.Ковбаскам треба надати плоску форму. Тому пальцями притисніть їх трохи до столу або притискайте ножем, його плоскою стороною.
10. Розрізайте кілька навскіс ці ковбаски по всій довжині. У вас мають вийти ромбики.
11. Наберіть води в каструльку, посоліть і доведіть кипіння.
Вареники обережно по одному кладіть у киплячу воду. Завжди заважайте, щоб вареники не прилипли до дна каструлі.
Коли вареники випливуть нагору, варіть їх ще 2 або 3 хв.
12. Потім шумівкою дістаньте їх, щоб покласти на блюдо. Добре полийте вареники розтопленим маслом (вершковим).
Можна зробити інакше: на шматочки олії укладіть готові вареники, що ще не охолонули. Також за бажання можете полити вареники сметаною. Усі варіанти набагато покращать їх смак.
Приємного часу за обіднім столом!