Рецепти з інтернету не завжди бувають вдалими, і це знає багато господинь. Однак іноді трапляються і справжні шедеври, які навіть професійні кулінари беруть собі на замітку.
Пропонуємо спробуватилимонні завитки з сиром, які за цим рецептом виходять дуже ніжними і просто тануть у роті.
Інгредієнти:
Тісто, борошно – 300 г, дріжджі сухі – 1,5 чайні ложки, цукор – 30 г, молоко – 150 г, жовтки яєчні – 2 шт. , вершкове масло – 40 г, сіль.
Начинка
Сир 5-9% 270 г, цукор 100 г, ванільний цукор – 1 пакетик, масло вершкове – 1 столова ложка, жовтки яєчні – 2 шт., Сметана 20% – 2 столові ложки, лимон 1 шт. (Сік та цедра)
Яєчні білки стануть у пригоді для змащування завитків.
Готуємо тісто
У глибоку миску висипаємо цукор та дріжджі, виливаємо тепле молоко. Додаємо 6 столових ложок борошна без гірки, добре розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
Коли опара підніметься, акуратно додаємо все борошно, що залишилося, жовтки і розтоплене вершкове масло. Трохи підсолюємо суміш, однієї щіпки достатньо.
Замішуємо тісто. Спочатку в мисці, потім викладаємо на стіл і обминаємо його, поки воно не стане гладким та еластичним. Скочуємо тісто в кулю і прибираємо його в миску, злегка посипану мукою. Миску з тестом ставимо в тепле місце, щоб тісто підійшло, збільшилося приблизно вдвічі.
Готуємо начинку
Сир пропускаємо через блендер або добре розминаємо вилкою, щоб він придбав однорідну консистенцію, став ніжнішим.
У сир додаємо цукор, ванільний цукор, вершкове масло та жовтки. Розмішуємо до одержання однорідної маси.
Щоб лимон віддав більше соку, потрібно покатати його столом, сильно придавлюючи. Тепер у невелику миску натираємо через дрібну тертку цедру лимона, сюди ж вичавлюємо його сік. Отриману лимонну суміш викладаємо у сир. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо готову начинку.
Приступаємо до виготовлення завитків
Розкочуємо тісто прямокутний пласт приблизно 5 мм завтовшки. Викладаємо начинку на половину прямокутника. Накриваємо начинку другою половиною. Защипуємо краї.
Тепер потрібно акуратно нарізати тісто з начинкою на смужки завширшки 2 см. Кожну смужку взяти за кінці і провернути в різні боки, скручуючи його в спіральку (пальці правої руки скручують смужку до себе, лівої руки від себе). Отримані завитки викладаємо на лист, застелений пергаментним папером, і відставляємо для вистоювання. Поки завитки підходять, слід змастити їх збитими яєчними білками і нагріваємо духовку до 170 градусів.
У розігріту духовку ставимо лист і випікаємо завитки25 хвилиндо появи золотистої скоринки.
Готові завитки злегка посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Відображено використовую